image
horoscoop
image
image
image

Astrologie

Betrouwbare Horoscopen voor 1.30

helder en to the point: Horoscoop AstroBoot.

Horoscoop: Geloven?

Moet ik mijn horoscoop geloven is een veel gestelde vraag.

Het antwoord luidt: Dat hang ervan af. En waar hangt dat dan van af?Voorbeeld 1: de rubriekshoroscoop


De rubriekshoroscoop is onderdeel van een krant, tijdschrift, nieuwssite en veel astrologiesites. Hij ziet er als volgt uit:

Maand horoscoop Kreeft Ö.november 2009 Soms moet je bereid zijn om dingen helemaal los te laten en dat kan de Kreeft wel moeite kosten. Pluto begint nu aktief te worden in Steenbok en dit zal een transformatie van je persoonlijke relaties teweeg brengen. Afhankelijk van wanneer je geboren zijn, wordt je vroeger of later met deze innerlijke drang tot transformatie geconfronteerd. Leren loslaten is sowiezo een belangrijke les voor KreeftenÖ want alleen als je los kunt laten Ė kun je de vreugde ervaren van de terugkeer. De terassen zijn weliswaar gesloten, maar de Zon in Schorpioen tot 22 november, brengt veel sociaal aktiviteit en gezelligheid met zich mee.

Kenmerken van de rubriekshoroscoop zijn de volgende:
 1. Hij gaat uitsluitend over een sterrenbeeld en is dus geen horoscoop in de strenge zin van het woord.
 2. Hij doet uitspraken die zouden gelden voor alle personen die vallen onder dat sterrenbeeld. Dat is onmogelijk en dus onzin.
 3. Hij staat vol nietzeggende babbeltjes als "soms moet je dit en soms moet je dat".
 4. Hij is opgesteld in de toon van "ik zal wel even voor je uitmaken wat je te doen hebt".
 5. Hij verschuilt zich achter astrologische termen en kreten.
 6. Hij gebruikt allerlei grote woorden die de schrijver ook kennelijk zelf niet helemaal snapt. [ bv. innerlijke drang tot transformatie in dit voorbeeld.
Moet je dit soort horoscopen geloven?

Als je niet doorziet dat dit bedrog is, en als je behoefte hebt aan een tyrannieke Pappie of Mammie die je problemen voor je oplost, geloof het dan vooral. Dat is dan een stap op weg naar een wat sterker realiteitsbesef.


Voorbeeld 2: de computerhoroscoop


Dit is de meest aangeboden en op het internet verkochte horoscoop.

Beatrix - vrouw
Soestdijk 0 Nederland 31/01/1938 09:27 - Juliaanse Dag 2428929.88
Tijdverschil met GMT -0.20 - Sterrentijd 18.08
Breedte 52.11 - Lengte -5.19
Zodiak 0.00 Placidus Orbs:0
ZonWaterman10.51 AscendantRam 4.55
MaanWaterman 8.45 IIStier20.51
MercuriusSteenbok18.28 IIITweelingen14.04
VenusWaterman 9.57 IVKreeft 1.50
MarsRam 0.38 VKreeft19.57
JupiterWaterman 9.46 VILeeuw14.40
SaturnusRam 1.25 VIIWeegschaal 4.55
UranusStier 9.47 VIIISchorpioen20.51
NeptunusMaagd20.44 R IXBoogschutter14.04
PlutoKreeft28.45 R MidhemelSteenbok 1.50
LilithBoogschutter23.57 XISteenbok19.57
NoordMknoopBoogschutter 3.41 XIIWaterman14.40


Geboorte Horoscoop

De positie van de planeten in de tekens van de zodiac, in de huizen en de interplanetaire aspecten zijn van invloed op het karakter, de aanleg en de handelingen van de individuele geest.

Zon in Waterman

Waterman is het teken van broederschap met Uranus als heersende planeet. Vriendschap en kameraadschap zijn voor deze mensen buitengewoon belangrijk in het leven. Ze hebben veelal een excentriek karakter en vaak vastberaden en koppig. Zij is onafhankelijk, zelfbesturend, ge-emancipeerd en heeft progressieve ideeŽn.

Zwakheden: kan ontaarden in een ongewone, weerspannige en revolutionaire geest.

Zon in XI

Succesrijke cariere dankzij de steun van de bazen, vrienden of relaties. Weet hoe haar kringetje gekozen moet worden.

433 CJN Zon - Venus

Positief aspect: Zij is vrolijk, sociaal, hartelijk. Zij is een liefhebber en heeft vele liefdesaffairs: zij bezwijkt voor schoonheid en charme. Zij houdt van de schone kunsten en het sociale leven.

374 CJN Zon - Jupiter

Positief aspect: Zij heeft hoge sociale ambities, gesteld op wet en orde. Zij is tolerant, optimistisch, vriendelijk. Zij heeft alle kans van slagen in het juridische beroepsleven.

-75 VIE Zon - Uranus

Negatief aspect: haar onafhankelijkheid en behoefte naar vrijheid zijn het allerbelangrijkste. Zij accepteert geen beperkingen of oponthoud. Hoofdzakelijk uitermate exentriek.

Maan in Waterman

Zij is sociaalvoelend, intelligent en helder. Dankzij het sterk sociaal gevoel, heeft zij vele vrienden. zij is modern, origineel, inventief, geen kerkganger en brengt nieuw leven.

Zwakheden: zij is soms exentriek, met sterke gemoedsbewegingen. Een complex liefdeleven.

Maan in XI

Veel vrienden, relaties. Zij maakt gemakkelijk vrienden en gebruikt haar relaties om in zijn loopbaan te slagen. Oppervlakkige vriendschapsgevoelens. Veel kinderen.

563 CJN Maan - Venus

Positief aspect: zij is gracieus, zacht en vrolijk. Zij houdt van plezier en onthaal, maar ook van de kunsten. Zij heeft tederheid nodig, houdt van en wenst kinderen. Zij is zeer gesteld op het gezinsleven en een comfortabele omgeving.

503 CJN Maan - Jupiter

Positief aspect: zij is oprecht, eerlijk, optimistisch en vrijgevig. Zij houdt van goede kookkunst, is gesteld op haar comfort. Haar vriendschappen zijn oprecht. Zij is een werker en weet hoe zij de juiste mensen om zich heen wil hebben: zij wordt gewaardeerd op het werk.

-99 VIE Maan - Uranus

Negatief aspect: zij heeft een ongedurig, niet-constructieve rusteloosheid. Zij is te ontvankelijk. Terwijl haar leven vol verandering is, is zij hij rusteloos. Zij is exentriek, irriterend en koppig. Zij kan zich moeilijk concentreren op het werk. Nerveus gedrag. Haar vriendschappen zijn net als haar beroeps - en liefdesleven: onevenwichtig.

42 SXT Maan - Ascendant

Positief aspect: zij heeft een goede invloed op de familie, die liefde en steun verleent. Zij houdt van reizen, beweging, verandering. Zij houdt van kontakten en is open tegenover iedereen.

Mercurius in Steenbok

Nadenkend, een diepe denker: een scherpe levendige geest. Onderneemt langdurige studies of, indien de omstandigheden het niet toelaten, onderwijst zij zichzelf. Een verstandig persoon.

Zwakheden: geneigd tot rancune gevoelens, wrok, kil en vaak een pessimist.

Mercurius in X

Haar huis en confort zijn de enige belangrijke dingen voor haar. Zij is intelligent en spreekt gemakkelijk en met kracht. Heeft nog veel stof in reserve om te spuien en sluit haar bezigheden af. Verhuist vaak om zakelijke redenen.

50 DRI Mercurius - Neptunus

Positief aspect: zij kan alles wat in haar verbeelding opkomt of door intuitie in schrift opstellen.

Venus in Waterman

Zij houdt van bloemrijke taal: zij is erg gevoelig en verafschuwt wat vulgair is. Zij waardeert onafhankelijkheid in liefde, maar idealiseert en verfraait deze. Zij wil graag behagen en zal alles voor de liefde over hebben.

Hoewel altijd openhartig, is zij niet altijd trouw.

Zwakheden: zij kan ontrouw zijn, omdat zij bovenal wil behagen en welk avontuur er ook mag opdagen, tot het einde wil doorgaan. Houdt niet van obstakels, houdt van vrijheid van handelen en wenst met anderen geen rekening te houden.

Venus in XI

Succesrijk beroepsleven gedeeltelijk te danken aan goede relaties, vrienden of superieuren. Zij vindt de liefde in de kring van vrienden.

471 CJN Venus - Jupiter

Positief aspect: zij is goedhartig, vrijgevig met een mooi karakter. Zij houdt van het goede leven, comfort, zonder problemen. Zij heeft goede relaties met haar eigen kring. Zij is gemakkelijk te benaderen.

Zij raakt gemakkelijk verliefd. Zij heeft een voorspoedig huwelijk en beroepsleven.

-97 VIE Venus - Uranus

Negatief aspect: zij kijkt uit naar nieuwe liefdessensaties en is vaak ontevreden door affaires die snel overgaan naar conventionele relaties. Zij houdt van nieuwigheden, avontuur, het exentrieke: zij is onevenwichtig, ontrouw.

't Huwelijk is niet voor haar weggelegd, het eindigt vaak in een scheiding, afgeschreven als een jeugdige vergissing.

Mars in Ram

Zij is aggressief, offensief, impulsief, uitdagend. Zij is moedig en avontuurlijk.

Zwakheden: neiging tot aggressiviteit, moed die kan leiden tot geweld, of tot een ongeluk maar beslist leidt tot problemen.

Mars in XII

Al haar energie wordt in het werkleven gestopt. Zij houdt van onderzoek. Zij zou in 't laboratoriumwerk passen, als arts, politieofficier, leraar gespecialiseerd in ziekenhuizen, gevangenis of werkzaam in de sociale sector..

83 CJN Mars - Saturn

Positief aspect: zij is energiek en besluitvaardig. Zij bezit geestkracht en weerstand, bekwaamheid en geduld: besteedt al haar energie en talenten om alle hindernissen weerstand te kunnen bieden en met succes. Zij is obstinaat, berekenend, overweegt eerst alle mogelijke gevolgen, voordat er gehandeld wordt, neemt alle tijd van de wereld en verliest nooit het geduld om haar doel te bereiken. Wordt gevreesd en gerespecteerd in eigen kring.

80 DRI Mars - Pluto

Positief aspect: zij is ambitieus, is in staat veel werk te verzetten, heeft zelfvertrouwen en gaat tot het einde door totdat haar plannen zijn uitgevoerd.

206 CJN Mars - Ascendant

Positief aspect: zij heeft veel vitaliteit, vermogen om dingen te volbrengen, zij is wilskrachtig.

Jupiter in Waterman

Zuivere gevoelens, vrijgevig, filantropisch. Zij is tolerant inschikkelijk.

Zwakheden: soms een idealistische aanleg om te rebelleren of oproer te kraaien.

Jupiter in XI

Zij werkt graag mee, organiseert graag. Zij bestijgt de maatschappelijke ladder dankzij niet alleen de steun van gekozen vrienden en kennissen, maar ook dankzij de voordelen die ze meebrengen. Zij bereikt haar doelstellingen.

-80 VIE Jupiter - Uranus

Negatief aspect: zij is te onafhankelijk en vindt haar vrijheid al te belangrijk. Gematigheid ontbreekt, en haar voortvarendheid is schokkend. Zij houdt van debatten en uit extreme ideeŽn, wat haar gezelschap afschrikt. Veel innerlijke spanningen.

Saturnus in Ram

Navorsen, ondervragen, onderzoeken.

Zwakheden: neiging tot vijandigheid, is dan ongemakkelijk. Zij neemt soms wraak en is onverschillig.

Saturnus in XII

Zij houdt van rust en eenzaamheid boven alles. Zij zoekt zelfstandig werk, of werk zonder lastig gevallen te worden. Zij kan niet tegen geklets of lawaai om zich heen.

52 CJN Saturnus - Ascendant

Positief aspect: zij is serieus, sober, attent, schenkt aandacht aan details. Zij wil graag onder oudere mensen vertoeven.

Uranus in Stier

Maakt koppig, obstinaat, wilskrachtig: niet gemakkelijk te intimideren.

Uranus in I

Zij is vooral onafhankelijk en origineel. Soms bruusk en irriterend. Laat zich nooit beÔnvloeden. Zij geeft nooit toe in welke omstandigheid dan ook. Zij staat klaar voor avontuur, ook al is het riskant.

Neptunus in Maagd

Geeft kans op kuren, psychosomatische ziekten. Overdreven aandacht voor onbeduidende details. Neptunus staat in Maagd in zijn vernietiging, dus ongunstig.

Neptunus in VI

Zij kan onder sterke invloed komen van alcohol, medicijnen en drugs. Dat moet ten koste van alles vermeden worden.

Pluto in Kreeft

Verstoort de familie atmosfeer, destructieve werking.

Pluto in V

Creatief vermogen dat tot uiting komt in kunst en in de liefde.

Maansknoop in VIII

Eigen starre normen veranderen door de gezichtspunten en opvattingen van anderen te overwegen. Krachtige innerlijke strijd om de bezitsdrang, waaraan uiteindelijk het hoofd moet worden geboden.

Ascendant in Ram

Zij heeft maatschappelijk succes dankzij haar talenten, goede schoolresultaten.

Huis II in Stier

Haar financÔeel succes wordt behaald door arbeidsintensief lang werk met oneindig veel geduld.

Huis III in Tweeling

Zij past zich aan aan elke soort van verandering, met enthousiasme. Zij zal desnoods verhuizen ten behoeve van het werk.

Huis IV in Kreeft

Zij houdt van het gezinsleven, kinderen nemen een speciale plaats in. Zij is van nature kalm, teder en zorgzaam.

Huis V in Kreeft

Zij zal vaak verliefd worden, totdat op een dag de ware wordt gevonden. Dan zal het flirten afgelopen zijn - het enige doel: een familie stichten en zoveel mogelijk kinderen.

Huis VI in Leeuw

Zij heeft leidinggevende capaciteiten, authoritair op het werk.

Zwak punt: het hart en bloedvaten.

Huis VII in Weegschaal

Zij heeft een huwelijk gebaseerd op liefde met iemand uit de hogere klasse, die de gewenste luxe en verfijning erin brengt.

Huis VIII in Scorpioen

Veel gehaastheid en een te druk leven brengt het leven in gevaar, en eens kan het net te veel zijn.

Huis IX in Boogschutter

Zij heeft veel buitenlandse reizen. Mogelijke vestiging in het buitenland. Intellectueel werk, mathematische geest.

Huis X in Steenbok

Zij is iemand die volkomen te vertrouwen is op het werk. Te respecteren iemand en onaantastbaar in het werk en morele kwaliteiten.

Huis XI in Steenbok

Zij heeft evenwichtige vriendschappen met wijze mensen, van wiens levenservaring men kan profiteren.

Huis XII in Waterman

Vrienden kunnen heel wat problemen met zich meebrengen.Dit is de Astrologen of Standaardhoroscoop Hij heeft de volgende kenmerken:
 • Hij beweert dat horoscoopstanden iemands karakter bepalen.
 • Hij geeft een opsomming van horoscoopstanden
 • Hij geeft vervolgens per stand aan wat die volgens de populaire astrologische literatuur betekent
 • Hij verdeelt de standen in positieve en negatieve standen.
 • Hij is bevooroordeeld daardoor,
 • Hij heeft geen benul van psychologie en hoe mensen functioneren.
 • Hij staat vol tegenspraken en harde oordelen.
 • Hij kent geen enkele eigen bijdrage en is van mening dat de uitspraken de waarheid bevatten.


 • Moet je dit soort horoscopen geloven?

  Als je niet doorziet dat je jezelf geen dienst bewijst door dit soort half bekookte onzin tot je te nemen , en als je behoefte hebt aan een tyrannieke Pappie of Mammie die wel even voor je uitmaakt wie je bent en wat je te doen hebt, geloof het dan vooral. Je maakt er in ieder geval een astroloog wat rijker mee enb zorgt ervoor dat hij/zij op den duur fikse gewetensproblemen krijgt. Eenvoudiger is nog, een astrologie computerprogramma te kopen, want daar staan al dit soort teksten in waar een astroloog je flink voor laat betalen.


  Top of Page
  Voorbeeld 3: de echte horoscoop


  Deze wordt beschreven op Echte Horoscoop.

  De echte horoscoop hoef je niet te geloven. Integendeel. Een echte horoscoop doet niet alsof die iets over jou weet, maar legt je een serie serieuze uitspraken over jezelf voor. Met deze uitspraken ga je dan wel of niet aan de gang. Maar geloven? Waarom zou je?

  Conclusie

  Wie horoscopen wil geloven, neemt zichzelf niet serieus. Daar hangt het dus van af.Top of Page
image
image
image